30.10.2025
$
41.97
48.51
Maumelle
15.3
°С
Невелика хмарність

НА БУКОВИНІ ВАРЯТЬ СИР ЗА АВТЕНТИЧНИМИ РЕЦЕПТАМИ

30.10.2024
23:37:51
Поділитись:

Михайло та Богдана Горюки із Чернівецької області почала займатись сироварінням декілька років тому. Спочатку це було хобі, згодом їхні сири набули популярності, й уже зараз за тиждень подружжя переробляє майже 1 т молока, яке закуповують у місцевого населення. Інформує AGROPORTAL.UA.

Ще до початку пандемії COVID-19 Богдана Горюк працювала перукарем-візажистом у селі Мигове. У той час вона вже виготовляла сири для ресторану туристичного комплексу по позиціях «Молоді сири Буковини» та «Будзи, козині сири». Маючи вільний час, майстриня почала пробувати нові види сирів, брала молоко у своїх батьків, які на той час тримали корову. Михайло підтримував, але сироваріння як бізнес подружжя тоді ще не розглядало.

«Через 1,5 року мені запропонувала співпрацю мережа магазинів «Про М'ясо» по Чернівецькій області, тоді я пройшла курс із сироваріння у Ірини Дем'янюк. Справи йшли стрімко, в мене все виходило, асортимент зростав, чоловік розвозив товар по магазинах, і тоді ми почали закуповувати коров’яче молоко у місцевих господарів», — розповідає AgroPortal.ua Богдана Горюк. 

Сьогодні в асортименті буковинської сироварні всі види бринзи, сулугуні, халумі гриль-сир, молоді сири з добавками, сири у баночках в олії – загалом понад 30 різновидів.

 

За словами сироварів, особливість їхньої продукції в тому, що використовують цільне молоко та варять сири за автентичними рецептами з природними добавками (горіхи, оливки, спеції). 

«На даний час ми є постачальниками сирів по мережі «Про М'ясо», у селі Мигове у магазин «Комора», маємо власну торгову точку на ринку, продаємо продукцію по Україні через Instagram. Спробувати наші сири також можна на різних заходах, куди нас запрошують. Там ми й проводимо дегустації», – зазначає Богдана Горюк.

Наразі крафтярі не збільшуватимуть асортимент продукції. Планують удосконалити виробництво та взяти найманих робітників, адже працюють лише вдвох. А ще хочуть поїхати на навчання у кращі сироварні, щоб набуті знання використовувати задля блага свого краю.

«Сили працювати і розвиватись під час війни дають нам наші діти та думка про їхнє майбутнє у рідній країні. Хочемо розвивати це ремесло, вдосконалюватися, а також давати людям роботу. Зараз підтримка людей у сільському господарстві дуже важлива. Ми бачимо своє майбутнє в Україні, хочемо тут жити та працювати, виробляти якісні екопродукти для населення», – підсумовує Богдана Горюк.

Тетяна ЯРМОЛЕНКО, AgroPortal.ua

Останні новини

30.10.2025
00.58.44
ФІНАЛЬНИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ САМІТ У 2025 РОЦІ
14 листопада - фінальний логістичний саміт в цьому році. Цього разу поговоримо спочатку про людей, а...
30.10.2025
00.44.52
ОЗИМИЙ ГОРОХ МАЄ ВИСОКУ ЦІННІСТЬ ЯК ПОПЕРЕДНИК У СІВОЗМІНІ ТА ВИСОКИЙ ЕКСПОРТНИЙ ПОТЕНЦІАЛ
Так вважають в Агрофірмі «Ольгопіль», що на Вінничині, котра вже завершила сівбу основни...
29.10.2025
19.12.10
НА ПШЕНИЦЮ ДОМІНУВАЛА ПІДВИЩУВАЛЬНА ЦІНОВА ДИНАМІКА
В Україні на ринку пшениці минулого тижня домінувала підвищувальна цінова динаміка. Активн...
29.10.2025
14.07.26
СЕРГІЙ ЯКИМЕЦЬ: «У СТОВ «ВІКТОРІЯ» ДОСЯГАЄМО ВИСОКИХ УРОЖАЇВ ЗАВДЯКИ СПІВПРАЦІ З ПП «ВКФ «ІМПТОРГСЕРВІС»
Упродовж трьох десятиліть ПП «ВКФ «Імпторгсервіс» створює та виробляє регулятори р...
29.10.2025
13.09.36
ЦІНИ НА СОЮ ЗРОСЛИ НА $2-5 НА РИНКУ В УКРАЇНІ
Ринок сої перебуває в очікуванні прояснення щодо перспектив європейського регулювання EUDR та наразі...
29.10.2025
12.54.25
FAT-AND-OIL INDUSTRY-2025 ЗБИРАЄ ПРОВІДНИХ УЧАСНИКІВ ОЛІЙНО-ЖИРОВОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ
Уже завтра в Києві відбудеться XXIІІ Міжнародна конференція «Fat-and-Oil Industry-20...
29.10.2025
07.31.47
У ВЕЛИКОМУ ГЛИБОЧКУ ВІДБУВСЯ І ЕТАП ЗМАГАНЬ «ЮНІ ПІЛОТИ ДРОНІВ»!
У Великоглибочецькому ліцеї відбувся І етап відбіркових змагань «Юні пілоти дронів» у но...
29.10.2025
07.03.52
ЯК ОБРАТИ ПРОФЕСІЮ: ПОРАДИ ВІД СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ
Одне з найважливіших рішень у житті кожної молодої людини – вибір професії. Адже це не просто ...
Всі новини