25.02.2025
$
41.7
43.64
Dublin
9.3
°С
Суцільна хмарність

НА БУКОВИНІ ВАРЯТЬ СИР ЗА АВТЕНТИЧНИМИ РЕЦЕПТАМИ

30.10.2024
23:37:51
Поділитись:

Михайло та Богдана Горюки із Чернівецької області почала займатись сироварінням декілька років тому. Спочатку це було хобі, згодом їхні сири набули популярності, й уже зараз за тиждень подружжя переробляє майже 1 т молока, яке закуповують у місцевого населення. Інформує AGROPORTAL.UA.

Ще до початку пандемії COVID-19 Богдана Горюк працювала перукарем-візажистом у селі Мигове. У той час вона вже виготовляла сири для ресторану туристичного комплексу по позиціях «Молоді сири Буковини» та «Будзи, козині сири». Маючи вільний час, майстриня почала пробувати нові види сирів, брала молоко у своїх батьків, які на той час тримали корову. Михайло підтримував, але сироваріння як бізнес подружжя тоді ще не розглядало.

«Через 1,5 року мені запропонувала співпрацю мережа магазинів «Про М'ясо» по Чернівецькій області, тоді я пройшла курс із сироваріння у Ірини Дем'янюк. Справи йшли стрімко, в мене все виходило, асортимент зростав, чоловік розвозив товар по магазинах, і тоді ми почали закуповувати коров’яче молоко у місцевих господарів», — розповідає AgroPortal.ua Богдана Горюк. 

Сьогодні в асортименті буковинської сироварні всі види бринзи, сулугуні, халумі гриль-сир, молоді сири з добавками, сири у баночках в олії – загалом понад 30 різновидів.

 

За словами сироварів, особливість їхньої продукції в тому, що використовують цільне молоко та варять сири за автентичними рецептами з природними добавками (горіхи, оливки, спеції). 

«На даний час ми є постачальниками сирів по мережі «Про М'ясо», у селі Мигове у магазин «Комора», маємо власну торгову точку на ринку, продаємо продукцію по Україні через Instagram. Спробувати наші сири також можна на різних заходах, куди нас запрошують. Там ми й проводимо дегустації», – зазначає Богдана Горюк.

Наразі крафтярі не збільшуватимуть асортимент продукції. Планують удосконалити виробництво та взяти найманих робітників, адже працюють лише вдвох. А ще хочуть поїхати на навчання у кращі сироварні, щоб набуті знання використовувати задля блага свого краю.

«Сили працювати і розвиватись під час війни дають нам наші діти та думка про їхнє майбутнє у рідній країні. Хочемо розвивати це ремесло, вдосконалюватися, а також давати людям роботу. Зараз підтримка людей у сільському господарстві дуже важлива. Ми бачимо своє майбутнє в Україні, хочемо тут жити та працювати, виробляти якісні екопродукти для населення», – підсумовує Богдана Горюк.

Тетяна ЯРМОЛЕНКО, AgroPortal.ua

Останні новини

24.02.2025
22.52.59
АВТОМОБІЛЬ ДЛЯ ЗСУ ВІД ВІКТОРІВЕЦЬКОЇ ЦЕРКОВНОЇ ГРОМАДИ
Захисники та захисниці нашої країни щодня вже котрий рік стоять на сторожі нашого миру, протистоячи ...
24.02.2025
22.30.24
ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ ТЕРЕБОВЛЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
19 лютого відбулася 42-а сесія Теребовлянської міської ради VIII скликання, під час якої депутати ро...
24.02.2025
21.49.06
НА СЕСІЇ ПІДВОЛОЧИСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПРИЙНЯЛИ ПРОГРАМУ ПІДТРИМКИ ЗСУ
21 лютого відбулася чергова сесія Підволочиської селищної ради, одним із основних питань був визначе...
24.02.2025
14.10.20
ВЕСНЯНА ПОСІВНА 2025 - КУКУРУДЗА ПОВЕРНЕ ВТРАЧЕНІ ПОЗИЦІЇ
Аграрії коригують плани посівів залежно від ринкової кон'юнктури та змін клімату. Таку думку озвучил...
24.02.2025
13.20.52
ЕКСПОРТ ВИСОКООЛЕЇНОВОЇ ОЛІЇ УПАВ ДО 7-РІЧНОГО МІНІМУМУ
Експорт високоолеїнової соняшникової олії з України у 2024/25 МР продовжує скорочуватися, що характе...
24.02.2025
12.56.17
СТАТИСТИКА. ЗАКУПІВЕЛЬНІ ЦІНИ НА ЗЕРНО В УКРАЇНІ НА 24 ЛЮТОГО 2025 РОКУ
Середньозважені ціни закупівлі зернових та олійних культур в Україні на умовах CPT термінали, E...
24.02.2025
12.40.38
ПОГОДА УСКЛАДНИЛА ПЕРЕЗИМІВЛЮ ОЗИМИХ, АЛЕ НЕ Є КРИТИЧНОЮ
Друга декада лютого характеризувалася морозною, похмурою, в окремі дні з проясненнями погодою. Опади...
24.02.2025
11.41.05
У БЕРЕЗНІ ВІДБУДЕТЬСЯ РІЗКЕ ЗРОСТАННЯ ЦІНИ НА ХЛІБ - ЧЕРЕМІСІНА
Протягом 2024 року в Україні спостерігалося суттєве подорожчання продукції хлібопекарської галузі. У...
Всі новини