За час роботи проявила знання і високу фаховість не лише працюючи у виробничо-технологічної лабораторії, а й безпосередньо на виробничій дільниці, а також знання інженерії, техніки безпеки та бухгалтерського обліку. Брала участь у прийманні, розміщенні, сушінні, вентилюванні, очищенні, зберіганні та відпуску зерна й олійних культур. З усіма цими процесами змогла би впоратись тільки людина, яка знає всі нюанси роботи: елеватора, ланцюгів транспортерів, устаткування (ДСП -32- от, БСХ-100, БЦС-50), складських приміщеннях, авто й залізничних пунктів відпуску та приймання зерна. Такою є фахівчиня із сільгоспвиробництва, агропереробки та агрологістики Софія Нестеренко.
Нині одним із провідних напрямків діяльності Софії Нестеренко є питання харчової безпеки. Свого часу вона впровадила на Радушнянском ВСП систему НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points).
- Ми є те, що ми їмо! (We are what we eat!) – сутність цієї відомої фрази в тому що: ми їмо кожен день, таке ГМО, а також – НАССР, ISO, Organiс, FSSC, IFS, BRRCGS та багато іншого. Свого часу вперше впровадила на Радушнянском ВСП систему НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) згідно з основним положенням стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 «Система управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга» (ISO 22000:2005 IDT). Це допомогло знайти критичні контрольні точки та встановити додатковий контроль за ними. Це забезпечило харчову безпеку зерна та продуктів його переробки. Наявність системи НАССР збільшило конкурентоспроможність серед інших підприємництв. НАССР – це про безпеку, а не про якість! – наголошує фахівчиня із харчової безпеки.
Детальніше про систему НАССР, завдяки якій можна простежити агропродукцію з моменту її вирощування до її купівлі – у №11 журналу «АГРОТУР» та в інтернетвиданні ZAHIDPRES.COM.UA