17.05.2024
$
39.43
42.85
Dublin
25
°С
Сонячно

ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ. КАФЕДРА ЕКОНОМІЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ТА ЗЕМЛЕВПОРЯДКУВАННЯ

25.03.2024
22:25:45
Поділитись:

Підвищення ефективності сільськогосподарського землекористування в умовах ринкової економіки стало нагальною вимогою часу і потребують проведення глибокого аналізу розвитку землеустрою. Спеціалісти - землевпорядники вкрай потрібні на сучасному етапі проведення земельної реформи, щоб ефективно використовувати землю і здійснювати якісну, грошову та економічну оцінку. Колектив кафедри економічної експертизи та землевпорядкування Західноукраїнського національного університету здійснює підготовку фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій», освітня програма: «Експертна оцінка землі та нерухомого майна», другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка», освітня програма: «Експертна оцінка землі та нерухомого майна», а також третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка», освітня програма: «Експертна оцінка землі та нерухомого майна».

Під час навчання студенти набувають навиків використання сучасного геодезичного обладнання і програмного забезпечення, проведення польових, дистанційних й камеральних досліджень та агрегування даних в галузі геодезії і землеустрої, організації та планування польових робіт, підготовки технічних звітів, проведення геодезичних робіт при складанні і перенесенні в натуру проектів землеустрою, проведення топографічного знімання та вертикального планування території і формування топографічних карт. Також наявна навчально-наукова спеціалізована комп’ютерна лабораторія геодезичного та землевпорядного проектування.

При кафедрі функціонує науково-фаховий журнал «Український журнал прикладної економіки та техніки / Ukrainian Journal of Applied Economics and Technology»Головним редактором є Язлюк Борис Олегович, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економічної експертизи та землевпорядкування Західноукраїнського національного університету. Журнал видається 4 рази на рік та публікує оригінальні наукові статті, які містять результати експериментальних і теоретичних досліджень та не перебувають на розгляді для опублікування в інших виданнях.

При кафедрі діють три студентські геодезичні і землевпорядні гуртки: «Land-U»; «Сучасний геодезист»; «Земля в порядку». Вони створені для поглибленого вивчення професійної діяльності студентів, які мають намір стати майбутніми фахівцями у своїй галузі. Метою є надання підготовки для реалізації різноманітних проектів у галузі землеустрою, проведення природоохоронних заходів, ознайомлення із сучасними технологіями та їх використанням у повсякденному житті. Також студенти досліджують актуальні питання землеустрою, правового регулювання земельних відносин і кадастру. Крім того, учасники гуртків беруть участь у науково-практичних конференціях, семінарах, організовують проведення відкритих лекцій та круглих столів.

Дозвілля є важливою складовою повсякденного життя людини та становить одну з основних її нематеріальних потреб. Залучення студентів до дозвіллєвої діяльності сприяє активному саморозвитку і професійному становленню колективу в цілому, адже без студентського дозвілля університет втрачає свою життєвість та можливості досягнення нових висот, перемог і підвищення рейтингу.

Працівники кафедри економічної експертизи та землевпорядкування організовують й забезпечують проведення навчальних і пізнавальних екскурсій на передові підприємства й установи регіону, в природно-заповідні та визначні культурно-історичні місця України.

Студенти кафедри беруть активну участь в університетських турнірах з футболу та міні-футболу та здобувають призові місця.

Для сприяння активізації адаптації молоді до університетського середовища, підтримки єднання студентів-першокурсників та розвитку їх організаторських, творчих і креативних здібностей, проводиться конкурс серед студентських академічних груп першого року навчання під назвою: «Ми – нова генерація!».

Кафедра активно співпрацює з установами й організаціями: Тернопільська регіональна філія ДП «Центр державного земельного кадастру»; ТОВ «Галицькі землі»; КП «Земельно-кадастрове бюро»; Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області; ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»; ТОВ «Зеніт Експерт»; Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр; ТОВ «СМП Геодезія».

Стейкхолдери кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ: Осійчук Андрій Володимирович – директор Тернопільської регіональної філії ДП «Центр державного земельного кадастру»; Романський Микола Миколайович – директор ТОВ «Галицькі землі»; Грицай Ігор Михайлович – директор КП «Земельно-кадастрове бюро»; Кузь Іван Іванович – начальник Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області; Шмігель Андрій Борисович – директор ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою»; Підгородецький Вадим Володимирович – директор ТОВ «Зеніт Експерт»; Шрамко Олександр Михайлович – директор Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру; Костів Михайло Дмитрович – директор ТОВ «СМП Геодезія».

Останні новини

25.03.2024
22.25.45
ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ. КАФЕДРА ЕКОНОМІЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ТА ЗЕМЛЕВПОРЯДКУВАННЯ
Підвищення ефективності сільськогосподарського землекористування в умовах ринкової економіки стало н...
24.03.2024
19.31.10
МИТРОПОЛИТ АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ І ЙОГО ГОСПОДАРЧИЙ ФЕНОМЕН
Історична епоха кінця ХІХ і початку ХХ століть ознаменувалася для українців Галичини виходом зі сист...
17.03.2024
13.59.28
ТОВ «БОНІФРУТ» ЗІБРАВ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР З ВИРОЩУВАННЯ ПОЛУНИЦЬ
Понад 100 сільгоспвиробників, які вже працюють з ТОВ «БОНІФРУТ» (докладніше про під...
12.03.2024
15.26.11
«ПОДОЛЯНКА-К» – ГОСПОДАРКА, В ЯКІЙ ГАЛУЗІ ВЗАЄМОПОВ’ЯЗАНІ
Про це фермерське господарство,  що в селі Розношинці Тернопільського району вже розповідав &la...
06.03.2024
01.15.57
ЦУКРОВА КОНФЕРЕНЦІЯ SUGAR WORLD 2024 ВІДБУЛАСЯ У ТЕРНОПОЛІ
Понад 150 виробників і переробників цукрових буряків, незалежних експертів та представників комерцій...
29.02.2024
11.37.58
Очікування Сезону 2024
22-23 лютого 2024 р. на базі Хоростківського та Радехівського підрозділів були проведені семінари-на...
28.02.2024
08.07.50
РОЗШИРЕНУ ЛІНІЙКУ СПІВПРАЦІ АГРАРІЯМ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ ЗАПРОПРОНУВАВ «АГРОРЕСУРС»
Компанія «Агроресурс» – один з основних операторів на ринку України, метою як...
27.02.2024
13.03.05
НАГОРОДИЛИ ЛАУРЕАТІВ КОНКУРСУ «ЛЮДИНА РОКУ-2023»
Нагородження лауреатів конкурсу «Людина року-2023» на Тернопіллі відбулося 18 лютого 202...
Всі новини