16.05.2024
$
39.58
42.85
Columbus
13.3
°С
Сонячно

ЯК «ДИВОТВОРЧИКИ» ЗАХИСНИКАМ У ЛІКАРНЯХ КОЛЯДУВАЛИ І НА ДРОНИ ГРОШІ ЗБИРАЛИ

25.01.2024
09:16:56
Поділитись:

Для учасників арт-студії «Дивотворчики» цьогорічні зимові канікули пролетіли недарма, адже дітки організувалися у вертеп на підтримку військових, які відновлюються у лікарнях Тернополя. В перші дні січня вони відвідали поранених захисників з метою насамперед принести їм добру звістку про Народження Христа, створити їм святковий настрій, підтримати дух. Також юні артисти дарували їм свої малюнки з молитвою та солодощі.
Дорогою до лікарень «Дивотворчики» наколядували 15 136 грн, які передали засновниці  БФ «Створені Перемагати» волонтерці Майї Юркевич, котра оголосила збір коштів на 100 нічних FPV-дронів для бригади спецпризначення. Загальний збір – 3 млн. 44 тис. грн. Аби зібрати потрібну суму на бойові пташки, 21 січня 2024 року в Тернополі провели благодійний аукціон «Незламні в тилу», під час якого отримали 337 500 грн.
Керівниця студії «Дивотворчики» Ольга Щедріна під час заходу ««Дивотворчики» колядують», що відбувся 7 січня, розповіла, що готувати вертеп взялися за кілька днів до Нового року. Діти самі наполягли на цьому. Свої ролі і слова вихованці арт-студії отримали 29 грудня. Перша репетиція відбулася 30 грудня, а тоді ще 2 і 3 січня. А в другій половині дня 3 січня вже пішли до військових в обласну лікарню. 
–    Лише за три дні ми вивчили цілий вертеп, – наголошує Ольга Щедріна. – Це перше диво, яке ми засвідчили. Також ми з дітками домовилися, що не будемо збирати кошти на ЗСУ, а нашою місією буде проголошення гарної новини про Різдво Спасителя, також ми вирішили піднімати  настрій і дух поранених захисників.  Сценарій нашого вертепу – це слова подяки військовим. Діти підтримали цю ідею і ми пішли в лікарню. 
Дорогою з «Дивотворчиками» сталися ще декілька див. Коли викликали таксі, щоби доїхати до лікарні, дівчата сіли і почали колядувати. Розчулений таксист подарував безкоштовну  поїздку. Назад теж викликали таксі, діти знову колядували, але таксист мовчав. Згодом виявилося, що він плакав, бо лише нещодавно повернувся з фронту, а сам він родом із Мелітополя. 
–    Він розповідав, що має перебиті легені, дивувався, що нас пустили в хірургію, бо це дуже важкий відділ, – каже пані Ольга. – Діти чули нашу розмову, тож переконана, що спогад про цей вертеп в них залишиться на все життя. 
На другий день після виступу перед військовими захворіло три ангелики. Але інші учасники вертепу їх одразу ж замінили. 
–    Військові дуже радісно нас зустрічали, – розповідає Ольга Щедріна. – Як нам розповіли у неврологічній лікарні, один захисник перебував там після поранення в голову, не знаючи хто він і де він, згодом трохи відійшов. Йому дуже сподобався наш вертеп. Він щиро дякував дітям, просив надіслати йому ще відео та фотографії дітей. Ще інший військовий після поранення в голову теж дуже емоційно відреагував на наш виступ, усміхався, чим здивував навіть медсестер. Поранені бійці обіймали дітей, знімали їх виступ, фотографували. Їм дуже сподобався наш вертеп.
Після виступу 7 січня в приміщенні арт-студії перед батьками і друзями учасники дійства отримали подяки від Ольги Щедріної та волонтерки Майї Юркевич за любов до рідної України, за збереження її традицій, за допомогу ЗСУ, за підтримку військових у лікарнях, за піднесення їх духу та настрою.
Отож, учасниками вертепу були 12 дітей. Зокрема Діана Кошелюк зіграла роль Ангела. Дівчинка сама із Нікополя. А в лавах ЗСУ воюють її дядьки та дідусь. Вони вже побачили відео вертепу і дуже гордяться Діанкою, а вона – своїми захисниками. Роль Архангела Михаїла виконав один із найменших учасників Данило Сухорончак, який дуже стійко переносив усі труднощі. Крила – прикраса дитячого вертепу, великі, як у справжнього Архангела. Батьки Данилка постаралися!
Тетяні Адамян дісталася роль України.
–    Таня дуже ніжна і мила дівчинка, як і наша Україна, але всередині має міцний стержень, – наголосила Ольга Щедріна. – В організації вертепу мені дуже допомогла мама Тані – Альона Авакян. До речі, вони щотижня самі ходять в лікарні провідувати військових, несуть їм гостинці та невеличкі подарунки. «Дивотворчики» неодмінно доєднаються до такої благородної місії. 
Доньці воїна ЗСУ Тетяні Демчук дісталася роль Ангела. Спеціально для вертепу дівчинка  сама за один вечір розмалювала Різдвяну зірку. Попри те, що участь у репетиціях Таня брала заочно, вона чудово справилася зі своїм завданням. 
Роль Волонтерки чудово виконала Анна Дущак. У лікарню вона взяла з собою торбу цукерок, щоби пригостити кожного військового.  Злата Остапчук майстерно перевтілилася у Воїна Небесної Сотні та Волонтера завдяки тому, що відвідує театральну студію.
Переселенка з Херсона Марія Кулешова спробувала себе в ролі Чортика. До речі, в хірургії «Дивотворчики» зустріли захисницю з Херсона, яка сказала, що вже 5 років не чула вертепів у її рідних краях. Надіємося, що ця традиція прославляти Христа розійдеться по всій Україні.
З  роллю Тараса Шевченка блискуче впоралася Ярина Ясіновська. Кобзар, шапка, вуса – справжній наш геній. Також цю роль Тараса Шевченка, а ще роль Ангела приміряла до себе і  Злата Мізюк.  А Святослав Половинко попри своє небажання все ж зіграв роль російського солдата. Зі слів Ольги Щедріної, цю роль ніхто не хотів грати, але Святослав – молодець, бо виручив усіх. У Воїнів ЗСУ прекрасно перевтілилися Олеся Мясковська та Ярослав Лисак. Вкінці вертепу діти завіншували, засіяли глядачів, побажали миру, радості та перемоги. Кожен герой вертепу та їх глядачі пережили маленьку історію з народженням  та прославленням Ісуса, з великою вдячністю нашим воїнам за той спокій, який вони для нас зберігають. «Ой, радуйся, земле, ЗСУ допоможе, ой, радуйся, земле, ЗСУ переможе», – так співали діти одну із колядок!
Дві учасниці арт-студії «Дивотворчики»  – Даринка та Аня Петелецькі удвох наколядували 12 000 грн і перерахували ці кошти на рахунки фонду «Створені Перемагати».
«Діти з великими серцями та амбітними цілями. Саме так можу сказати про дітей «Дивотворчики та друзі» під керівництвом Олі  Щедріної. Вони постійно долучаються до наших зборів на «крила» для захисників, – написала волонтерка Майя Юркевич у своєму пості. – Протягом різдвяних свят діти з колядою відвідували воїнів у лікарнях. І вирішили й цього разу підтримати наш збір. 15 136 грн. наколядували діти. Ці гроші вони передали на FPV-дрони, які вже на рахунку нашого БФ «Створені Перемагати». Дякуємо щиро Олі, її чоловікові та батькам за ініціативу!  Маленькі колядники сказали, що ми обов’язково переможемо! А діти не обманюють. Це підтвердили і два маленьких Ангела. Працюємо далі, щоб підсилити оборону захисників, і не підвести бажання дітей».
Задонатити на FPV-дрони можна:
✈️Гривневий рахунок 
UA643052990000026000033303711
БО Благодійний фонд «Створені Перемагати»
ЄДРПОУ: 44710597
✈️Швидкий платіж 
https://www.liqpay.ua/uk/checkout/i83887237697
✈️Монобанка фонду «СТВОРЕНІ ПЕРЕМАГАТИ»
https://send.monobank.ua/jar/2h16hnePXc
✈️PayPal 
oksanakravec794@gmail.com
Леся ЗАМОРСЬКА

Останні новини

25.03.2024
22.25.45
ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ. КАФЕДРА ЕКОНОМІЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ТА ЗЕМЛЕВПОРЯДКУВАННЯ
Підвищення ефективності сільськогосподарського землекористування в умовах ринкової економіки стало н...
24.03.2024
19.31.10
МИТРОПОЛИТ АНДРЕЙ ШЕПТИЦЬКИЙ І ЙОГО ГОСПОДАРЧИЙ ФЕНОМЕН
Історична епоха кінця ХІХ і початку ХХ століть ознаменувалася для українців Галичини виходом зі сист...
17.03.2024
13.59.28
ТОВ «БОНІФРУТ» ЗІБРАВ НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР З ВИРОЩУВАННЯ ПОЛУНИЦЬ
Понад 100 сільгоспвиробників, які вже працюють з ТОВ «БОНІФРУТ» (докладніше про під...
12.03.2024
15.26.11
«ПОДОЛЯНКА-К» – ГОСПОДАРКА, В ЯКІЙ ГАЛУЗІ ВЗАЄМОПОВ’ЯЗАНІ
Про це фермерське господарство,  що в селі Розношинці Тернопільського району вже розповідав &la...
06.03.2024
01.15.57
ЦУКРОВА КОНФЕРЕНЦІЯ SUGAR WORLD 2024 ВІДБУЛАСЯ У ТЕРНОПОЛІ
Понад 150 виробників і переробників цукрових буряків, незалежних експертів та представників комерцій...
29.02.2024
11.37.58
Очікування Сезону 2024
22-23 лютого 2024 р. на базі Хоростківського та Радехівського підрозділів були проведені семінари-на...
28.02.2024
08.07.50
РОЗШИРЕНУ ЛІНІЙКУ СПІВПРАЦІ АГРАРІЯМ ЗАХІДНОЇ УКРАЇНИ ЗАПРОПРОНУВАВ «АГРОРЕСУРС»
Компанія «Агроресурс» – один з основних операторів на ринку України, метою як...
27.02.2024
13.03.05
НАГОРОДИЛИ ЛАУРЕАТІВ КОНКУРСУ «ЛЮДИНА РОКУ-2023»
Нагородження лауреатів конкурсу «Людина року-2023» на Тернопіллі відбулося 18 лютого 202...
Всі новини