На Закарпатті ветерани ЗСУ відкрили власне крафтове виробництво під назвою «Вуйко Еко». Засновники бізнесу – ветерани Збройних Сил, звільнені за станом здоров’я у 2024 році. Про це повідомляє AGRO-BUSINESS.
До когорти крафтових виробників м’ясної продукції приєдналося ТОВ «Вуйко Еко» з Ужгорода, засноване ветеранами ЗСУ, звільненими за станом здоров’я у 2024 році. Василь Поприк («Вуйко»), Віктор Суліма («Грузин») та Владислав Опаленик («Директор») раніше були знайомі, а двоє з них служили в одній бригаді.
Крафтові ковбаси – це не просто продукт харчування, а й гастрономічний досвід. Вони дозволяють відкрити для себе нові смаки і аромати. Усю продукцію ветерани готують за рецептами своїх батьків та дідів. Це автентичні закарпатські м’ясні делікатеси, унікальні локальні рецепти й традиції.
Особливість продукції ТОВ «Вуйко Еко» в тому, що вся вона виготовлена вручну, без додавання консервантів, має високу якість і унікальний смак.
Продукція «Вуйко Еко» — це автентичні закарпатські м’ясні вироби, виготовлені за сімейними рецептами. Ветерани дотримуються принципів чистоти, натуральності та унікальності смаку, коптять м’ясо на дровах і не використовують консервантів. У виробництві акцентують на точності та відповідальності.
Сам шлях від ідеї до її втілення, за словами засновників, тривав близько трьох місяців. За цей час вони облаштували приміщення, закупили обладнання, знайшли надійного постачальника сировини, деякі питання ще й досі знаходяться на стадії вирішення.
На сьогодні компанія виробляє близько 200 кг продукції на місяць, включаючи пікницю, домашню ковбасу, сервелат, копчене м’ясо та сало. Замовлення приймаються онлайн, а реалізація продукції ведеться в Ужгороді та околицях. Попри зацікавлення покупців з Європи та США, наразі підприємство зосереджене на місцевому ринку, плануючи розширення асортименту та масштабування виробництва.