Поганий врожай хріну та зміщення строків його збору призвели до дефіциту сировини і, як наслідок – до відсутності гострого соусу на полицях українських магазинів. Про це повідомили в пресслужбі АТБ, пише AGRONEWS.UA.
«У цьому році влітку дійсно були проблеми з постачаннями у зв’язку з відсутністю сировини. На це вплинули поганий врожай, пов’язаний з дуже посушливим літом та зміщення збору врожаю на пізніший термін через відсутність робітників в селах та дощів», – прокоментували ситуацію в торговій мережі.
Зазначається, що виробники кінцевого продукту вимушено закупали імпортну сировину, що призвело до здорожчання соусу та перебоям з поставками.
Наразі в Україні два головних виробника хріну – Вінницька харчосмакова фабрика, яка фасує продукцію в скляні банки, та «Верес», який пропонує хрін в упаковці з тюбиком.
«На сьогодні хрін «Верес» в наявності в усій мережі АТБ. Постачання продукції Вінницької харчосмакової фабрики буде відновлено після закінчення збору нового врожаю», – підсумували в компанії.