27.09.2025
$
41.48
48.41
Maumelle
17.2
°С
Невелика хмарність

УКРАЇНСЬКІ ПРОДУКТИ ПЕРЕРОБКИ ОЛІЙНИХ ВИБОРЮЮТЬ СВОЄ МІСЦЕ НА НОВИХ РИНКАХ

09.01.2025
15:00:56
Поділитись:

Цього сезону в Україні така велика переробка сої, якої ніколи раніше не було. Через великі обсяги українська продукція змушена конкурувати на більших ринках із продукцією Південної Америки. Можна сказати, що зараз український продукт виборює своє місце на нових ринках. Про це AGROPORTAL.UA розповів керівник напрямку трейдингу агрохолдингу LNZ Group Володимир Корчун.

 Компанія LNZ Group придбала завод уже в період повномасштабної війни та продовжує інвестувати у виробництво: проводить модернізацію й розширення для налагодження глибокої переробки.

«У переробці все залежить від культури. Тому важливо бути мультикрашевим переробником. Цього сезону всі переробні підприємства почали з ріпаку, оскільки була маржа, але коли вона зникає, то стає вигідніше експортувати культуру, а не переробляти. Тому далі в переробці ми переключилися на сою, але всі переробники зробили так само. Цього сезону ситуація в переробці змінюється миттєво. Але компанія LNZ Group одна з найефективніших на ринку, тому в нас грамотно побудована програма, ми хеджуємо свої цінові ризики та приймаємо максимально зважені й правильні рішення», – розповів керівник напрямку трейдингу агрохолдингу LNZ Group Володимир Корчун.

Також він зазначив, що внутрішній ринок не може спожити кількість виробленої продукції, тому змушені конкурувати на світових ринках. Олія та шроти, вироблені на заводі LNZ Group, йдуть на європейські заводи морем.

«Уже проторговані перші обсяги соєвого шроту на іспанський ринок. Раніше Україна не була представлена на цьому ринку саме в категорії соєвого шроту, і потрібен час, щоб завоювати довіру споживача», — каже Володимир Корчун.

Останні новини

26.09.2025
17.58.29
БС «ДЕФЕНС-С» – НАДІЙНИЙ ЖИВИЛЬНИЙ «КОЖУШОК» ДЛЯ НАСІННЯ»
Обробка насіння – перший важливий крок до збільшення врожайності. Але важливо не тільки захист...
26.09.2025
13.22.31
СВИНАРСТВО ТА М’ЯСНА ІНДУСТРІЯ: РОЗВИТОК НАВІТЬ В УМОВАХ ВІЙНИ
Українське свинарство та м’ясна галузь залишаються стратегічними для продовольчої безпеки краї...
26.09.2025
12.24.05
КОЛИ СОН ПОКРАЩУЄ ЯКІСТЬ ЖИТТЯ! ЛАРИСА ПЕЛЕШКО: «ПАЦІЄНТИ ЙДУТЬ ІЗ НАШОГО ЦЕНТРУ ОДРАЗУ ЗАДОВОЛЕНИМИ
Синдром обструктивного апное сну – це захворювання, коли людина уві сні перестає дихати. Це мо...
26.09.2025
11.36.19
ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ МИСТЕЦЬКО-ТУРИСТИЧНОГО МАРШРУТУ «БІЛЕЦЬКИМИ СТЕЖКАМИ ВАГНЕРІВСЬКОЇ ПРИМАДОННИ»
У селі Біла відбулася знакова подія – презентація мистецько-туристичного маршруту «Білец...
26.09.2025
11.04.46
НА ЗБАРАЖЧИНІ ВІДКРИЛИ ПЕРШУ ЧЕРГУ РЕКОНСТРУЙОВАНОЇ МОЛОЧНО-ТОВАРНОЇ ФЕРМИ ПАП «АГРОПРОДСЕРВІС»
У селі Синява Збаразької громади, що на Тернопіллі, відбулось відкриття першої черги реконструйовано...
26.09.2025
08.19.53
ГІБРИД МОРКВИ У ПРИКАРПАТТІ ДАЄ ДО 100 Т/ГА
На гібриді моркви Каскад F1 при вирощуванні у Прикарпатті на дерново-підзолистих ґрунтах, середньо- ...
26.09.2025
07.53.59
НА «AGRO ТЕРНОПІЛЬ 2025» ПРЕЗЕНТУВАЛИ ДИСКОЛАПОВИЙ АГРЕГАТ DRACULA ВІД MASCHIO GASPARDO
На Дні поля «AGRO Тернопіль 2025» компанія «Агроструктура» продемонструвала ...
26.09.2025
07.39.27
МІНЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ ВЧЕРГОВЕ РОЗШИРИЛО ПЕРЕЛІК АГРОТЕХНІКИ З КОМПЕНСАЦІЄЮ 25%
Мінекономіки України вшосте від початку 2025 р. оновило Перелік вітчизняної техніки та обладнання дл...
Всі новини