08.11.2025
$
41.98
48.51
Maumelle
12.8
°С
Туман

УКРАЇНСЬКІ КРАФТЯРІ ПРОПОНУЮТЬ АЛЬТЕРНАТИВУ ДУБАЙСЬКОМУ ШОКОЛАДУ

15.12.2024
12:43:26
Поділитись:

Українські виробники крафтового шоколаду не перестають дивувати вмінням адаптовуватися під світові тренди. На цей раз вони створили аналог одного з найпопулярніших кондитерських хітів 2024 року – дубайського шоколаду. Про це повідомляє AGRONEWS.UA.

Дубайський шоколад – це вишуканий десерт із фісташковою пастою, тахіні та хрустким тістом катаїфі, вкритий високоякісним шоколадом. Вперше його створила кондитерка та засновниця бренду Fix Dessert Chocolatier у Дубаї Сара Хамуда.

Однак власниця бренду SoYKa chocolate (Закарпаття) Юлія Савинська зробила вже декілька варіантів свого «дубайського» шоколаду. Вона зізнається, що найскладніше було знайти тісто катаїфі.

«Якби не така популярність в інтернеті, навряд чи я б пробувала саме цей смак зробити. Інша справа – шоколад з українським салом та в’яленим мʼясцем, які я також спробувала приготувати», – розповіла шоколатьє.

Вартість оригінальної плитки дубайського шоколаду вагою 200 г стартує від 1300 грн. Плитка шоколаду SoYKa з якісних какао-бобів із фісташковою пастою та катаїфі вагою 160 г коштує майже втричі дешевше. Оскільки пасту бренд виготовляє самостійно, ціна на продукт нижче ринкової.

«Ми використовуємо пасту нашого власного виробництва, робимо її щотижня, а то й частіше. Для корпусу використовуємо якісний бельгійський шоколад, а начинка – без жодних підсолоджувачів, тому виходить досить збалансований смак», – стверджує шоколатьє.

Завдяки зусиллям місцевих виробників українські споживачі мають можливість насолодитися дубайським шоколадом. Ці десерти не лише конкурують із оригінальним продуктом, але й стають символом інноваційності та креативності українського крафту.

Останні новини

08.11.2025
14.42.47
ДРУГИЙ РІК ПОСПІЛЬ УКРАЇНА СТАНЕ НАЙБІЛЬШИМ ЕКСПОРТЕРОМ МАЛИНИ В ЄВРОПІ
Україна останні вісім років дуже активно нарощує експорт замороженої малини, і 2025 рік не...
08.11.2025
14.08.47
В УКРАЇНІ ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ПРОДОВОЛЬЧУ ПШЕНИЦЮ
Поточного тижня в Україні спостерігається подальше підвищення цін на ринку продовольчої пш...
08.11.2025
13.45.37
ЗЕРНО І ПЕРЕРОБКА 2025: БОРОШНО, БАКАЛІЯ, КОМБІКОРМИ
Борошномели України/Millers of Ukraine опубліковали програму форуму «Зерно і переробка 2025: б...
07.11.2025
23.54.49
ВОЛИНСЬКИЙ ФЕРМЕР ОТРИМАВ ГРАНТ НА ПЕРЕРОБКУ ФУНДУКА ПІСЛЯ ВИСОКОГО ВРОЖАЮ
Фермер із Волині Степан Пась, який 7 років займається фундуківництвом, отримав державний грант у роз...
07.11.2025
23.41.14
ЗА ТИЖДЕНЬ ВІДПУСКНІ ЦІНИ НА ОГІРКИ ЗНИЗИЛИСЯ НА 17%
Цього тижня продавці змушені знижувати відпускні ціни на огірки в Україні. За словами операторів рин...
07.11.2025
23.31.01
СВІТОВІ ЦІНИ НА МОЛОЧНУ ПРОДУКЦІЮ ПАДАЮТЬ ЧЕТВЕРТИЙ МІСЯЦЬ ПОСПІЛЬ
Середнє значення індексу цін на молочну продукцію ФАО знижується четвертий місяць поспіль, і в жовтн...
07.11.2025
23.21.07
ФЕРМЕР З РІВНЕНЩИНИ ЗАРОБЛЯЄ НА ПШЕНИЦІ ЗАВДЯКИ СВИНАРСТВУ
ТОВ СВК «Горинь» з Рівненщини має в обробітку близько 3500 га землі. Вирощують ярий ячмі...
07.11.2025
23.06.14
ЦІНИ НА УКРАЇНСЬКУ КУКУРУДЗУ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗРОСТАТИ
За даними ІА «АПК-ІНФОРМ», поточного тижня в Україні спостерігається подальше зростання ...
Всі новини