23.11.2024
$
41.32
42.99
Columbus
6.1
°С
Суцільна хмарність

У С. ГВАРДІЙСЬКЕ ВИГОТОВЛЯЮТЬ СМАЧНІ НАПІВФАБРИКАТИ

17.09.2021
11:14:58
Поділитись:

Завдяки ефективній співпраці Золотниківської територіальної громади та ФГ «Зарваниця», у 2016 році у с. Гвардійське відкрито цех із виробництва вареників, пельменів та інших напівфабрикатів, які продаються під торговою маркою «Станіславські». Продукція дуже смачна, тому користується великим попитом у регіоні.

 

Цей соціальний проєкт став дуже важливим для жителів села Гвардійське Золотниківської громади, адже дозволив створити 10 нових робочих місць.

 

Світлана Скерпан працює в цеху вже 5 років. Її функція – готувати фарш для пельменів і котлет. До речі, для начинки напівфабрикатів тут використовують лише продукцію власного виробництва.

 

  • Окрім 5 видів вареників – із лівером, капустою, картоплею, сиром і картоплею, вишнею, ми виготовляємо два види пельменів – свинно-говяжі та свинні, – каже пані Світлана. – Також готуємо гречаники і налисники з вишнею, м’ясом і сиром.

 

 

Наразі на підприємстві працює 7 жінок, керівник і два водії, які доставляють готову продукцію в супермаркети. Робоча зміна у цеху триває з 8.00 до 16.00 п’ять днів на тиждень. За день працівниці встигають наліпити 25 кг пельменів чи вареників, крім того виготовити 32 кг котлет, 23 кг гречаників, 30 кг налисників. Готову продукцію збувають у межах Тернопільської області. 

 

Загалом соціальні підприємства, які працюють на території Зарваниці, створили близько 70 робочих місць, забезпечивши фінансову стабільність працівників. Кошти спрямовуються на розбудову Марійського духовного центру, утримання Тернопільської вищої духовної семінарії, Тернопільського обласного ліцею «Знамення», Вишнівчицької школи та дитячого садочку, проведення літніх дитячих таборів «Веселі канікули з Богом». Також фінанси задіюються для вирішення соціальних проблем Зарваниці та навколишніх сіл.

 

(Про діяльність інших соціальних проєктів ФГ «Зарваниця Агро» читайте у наступних номерах)

 

Леся ЗАМОРСЬКА

Останні новини

22.11.2024
21.49.54
У ДЕРЖАВНОМУ АГРАРНОМУ РЕЄСТРІ З'ЯВИТЬСЯ СИСТЕМА ОПОВІЩЕННЯ ДЛЯ БДЖОЛЯРІВ
Законодавчо на державному рівні анонсовано врегулювання питання щодо запобігання загибелі бджіл від ...
22.11.2024
18.51.32
НА ТЕРНОПІЛЛІ З'ЯВИТЬСЯ ЗАВОД ХАРЧОВИХ НАПІВФАБРИКАТІВ
Завод із виробництва харчових продуктів на основі тіста планують побудувати на Тернопіллі до літа 20...
22.11.2024
14.55.33
ВИРОЩУВАТИ СОЮ БЕЗ ГМО АГРАРІЯМ ВИГІДНІШЕ, ПРОТЕ ПОПИТ НА КУЛЬТУРУ МОЖЕ БУТИ ОБМЕЖЕНИЙ
Експортні закупівельні ціни на сою падають в Україні третій тиждень поспіль. Це дозволяє опускати ці...
22.11.2024
14.21.19
ЄВРОПЕЙСЬКІ ІМПОРТЕРИ НАРАЗІ НЕ ПОСПІШАЮТЬ КУПУВАТИ УКРАЇНСЬКУ КУКУРУДЗУ
Попри нещодавнє зниження цін, українська кукурудза стикається з парадоксом: її конкурентоспроможніст...
22.11.2024
13.37.55
УКРАЇНСЬКИЙ ЦУКОР ЗА ЦІНОЮ І ЗА ОБСЯГАМИ РЕАЛІЗАЦІЇ МОЖЕ ВИЙТИ НА НОВІ ВИСОТИ
Як повідомляють аналітики «ПУСК», створеного в межах ВАР, на українському ринку цукру сп...
21.11.2024
23.38.52
ОГОЛОШЕНО ЗАКУПІВЛІ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ЗСУ НА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ 2025 РОКУ
Державний оператор тилу (ДОТ) оголосив закупівлі харчування для Збройних сил України на перше півріч...
21.11.2024
22.45.02
ЛЬВІВЩИНА ВИЗНАЧАЄ ПРІОРИТЕТОМ ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ
У Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицьког...
21.11.2024
22.04.54
У «ФРУКТ КОНСАЛТИНГ» ЗАВДЯКИ МОДЕРНІЗАЦІЇ ЗБІЛЬШИЛАСЯ ВРОЖАЙНІСТЬ ЯБЛУК
Господарство «Фрукт Консалтинг» із Закарпаття активно впроваджує сучасні технології для ...
Всі новини