14.09.2025
$
41.28
48.39
Maumelle
23.9
°С
Невелика хмарність

ТОННУ САЛАТУ ОЛІВ'Є ВІДПРАВИЛИ НА ФРОН

05.01.2025
15:22:05
Поділитись:

Напередодні Нового Року в Житомирі волонтери приготували тонну салату олів'є, який відправили на фронт, розділивши між десятьма бригадами. Разом із їжею військовим повезли дрони, м'які медичні ноші та інше необхідне спорядження. Про це СУСПІЛЬНОМУ розповів організатор акції волонтер Артур Волинець.

За його словами, до роботи долучилися 30 волонтерів, серед яких, зокрема, 20 житомирян з порушеннями слуху.

       Ініціативу цю ми почали ще у 2022 році  тобто вже третій рік поспіль ми готуємо по тонні олів'є. До цієї акції долучаються небайдужі житомиряни, бізнесмени, приватні підприємці. Сьогодні в нас працювали 30 волонтерів, серед яких 20 людей із порушеннями слуху. Оскільки ми працюємо вже не перший рік, то у нас порахована рецептура і ми знаємо, скільки яких продуктів потрібно для приготування тонни олів'є: 300 кілограмів картоплі, 200 кілограмів ковбаси, по 100 кілограмів моркви, горошку, цибулі. Ми працюємо централізовано у нас є приміщення, у двох кімнатах якого ми все робимо. За фінальною картинкою видається, що все просто, але, насправді, це колосальна робота  зварити і накришити таку величезну кількість інгредієнтів, розповів Артур Волинець.

Продукти частково купували за донати, також допомагали місцеві підприємці.

       Це величезна кількість продуктів самі ми, зрозуміло, не справилися б, тому частково купували продукти за донати від людей. Одна з громадських організацій дала нам 100 кілограмів горошку. Ковбасу і майонез частково нам закупили місцеві підприємці. Майонезом, до речі, ми олів'є ніколи тут не заправляємо передаємо його в упаковках, щоб можна було перемішати безпосередньо на місці, інакше б воно, звісно, не доїхало б. Цю тонну олів'є ми розділяємо на 10 частин по 100 кілограмів і відправляємо у 10 бригад. Попередньо спілкуємося з військовими і, перш ніж передати олів'є, запитуємо військових, чи вони згодні на це. Крім салату, ми ще передаємо військовим м'які медичні ноші, а волонтерка Наталія Циганчук, яка все це повезе, передасть військовим дрони, сказав Артур Волинець.

Останні новини

13.09.2025
14.46.47
ОСНОВИ ПЕРЕЗИМІВЛІ РІПАКА ОЗИМОГО
Ріпак озимий – перспективна культура, що із року в рік зберігає свої позиції в українських сів...
12.09.2025
11.07.53
АГРОКОМПЛЕКС – СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО!
АгроКомплекс – міжнародна виставка ефективних технологій для аграрного бізнесу презентує весь ...
12.09.2025
10.43.19
В УКРАЇНІ РОЗПОЧАЛИ ЗБІР ПІЗНЬОЇ КАПУСТИ: ЦІНИ СТРІМКО ПАДАЮТЬ
Білоголова капуста на українському ринку почала стрімко дешевшати. Про це за даними аналітики&n...
11.09.2025
14.24.32
ПОДІЯ, ЯКА ОБ’ЄДНАЄ УСІХ КЛЮЧОВИХ УЧАСНИКІВ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ КРАЇНИ
Вже 28 жовтня в Києві відбудеться бізнес-форум «Зерно. Свині. М’ясо – 2025»,...
11.09.2025
13.20.43
У СФНВГ «КОВАЛЬ» ЗАВЖДИ ПРИСТОЙНІ ВРОЖАЇ КАРТОПЛІ
У СФНВГ «Коваль», що в селі Васильківці Чортківського району на Тернопіллі культивують п...
11.09.2025
12.47.38
ЗАТВЕРДЖЕНО МІНІМАЛЬНІ ЕКСПОРТНІ ЦІНИ НА ВЕРЕСЕНЬ
Міністерство економіки, довкілля та сільського господарства України затвердило мінімально допустимі ...
11.09.2025
12.24.31
В УКРАЇНІ РІЗКО ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ЯЛОВИЧИНУ І ТЕЛЯТИНУ
В Україні з початку вересня різко підскочили ціни на яловичину. Дані свідчать про суттєве ...
11.09.2025
10.59.47
ЖИВЛЕННЯ НА СТАРТІ – ПРАЦЮЄМО НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ
Перші дні після посіву – вирішальний етап для кожної рослини. Саме в цей період закладається п...
Всі новини