Пробіотичні дріжджі у раціонах дійних корів, як пише журнал The Ukrainian Farmer, позитивно впливають на їхню продуктивність і здоров’я. Інформує AGROTIMES.
Додавання живих дріжджів, як-от Saccharomyces cerevisiae, стимулює діяльність мікроорганізмів у рубці корів, поліпшує перетравність клітковини, підтримує оптимальну кислотність, що сприяє ефективнішому засвоєнню поживних речовин.
Застосування дріжджів підвищує споживання корму та сухої речовини, збільшує надої й уміст жиру в молоці. Крім того, поліпшується мікробіоценоз рубця, що збільшує кількість корисних бактерій, які розщеплюють клітковину, і знижує ризик ацидозу.
Пробіотичні дріжджі також допомагають корегувати метаболічні процеси, що сприяє загальному зміцненню здоров’я корів і збільшенню їхньої молочної продуктивності.
Ефективність дріжджових продуктів проявляється з перших днів застосування, зазначається у журналі The Ukrainian Farmer.