Щоб отримати гарний врожай на городі, не достатньо просто посадити та поливати. Окремі культури потребують додаткового підживлення та захисту від шкідників. Для цього можна поєднати полив з корисними елементами домашнього приготування. Джерело: AGRONAUT
Для капусти — за сезон поливають капусту три рази, оцтом (9%). Беруть 100 мл оцту на 10 літрів. Поливати лійкою. Капуста виростає хрусткою і солодкою.
Для цибулі : Беруть 200 г дріжджів на двадцяти літрове відро води, настоюю дві години і поливають.
Для кропу: підгодовують сечовиною: 2 ложки сечовини на 20 літрів води.
Для редиски: на 10 літрів води додають 300 г деревного попелу. Πоливають розчином ввечері, під саме коріння.
Для болгарського перцю: беруть 50 грам дріжджів на літр води, пів склянки цукру і залишають на 7 днів. Після цього важливо розбавити водою. 1 склянку підгодівлі на 10 літрів води і поливають.
Для огірків: 700-грамову банку цибулиння висипати в 10-літрове відро води і довести до кипіння, зняти з вогню, закрити кришкою і настоювати 12 —14 годин. Процідити, віджати лушпиння. Розбавити водою: на 1л настою — 4л води. Рясно обприскувати бадилля огірків і грунт навколо стебла.
Для буряків: для того, щоб не отримати величезний буряк, садити варто на відстані 10-12 см один від одного. Буряк любить золу. Підсипають під кущики пару разів за сезон. Щоб буряк був солодким, його поливають водою з сіллю (ложка солі на відро води).
Для моркви: для того, щоб на моркві не було мухи, у відрі води розводять чорний мелений перець і при проріджуванні заливають її в ряди.
Томати: змішують 10 літрів води з 20-ма краплями йоду, літром сироватки і поливають добривом помідори. Розчин не тільки сприяє дозріванню плодів, але й знищує мікроби.
Сподіваємось,що дотримання всіх технологій вирощування овочів на городі та догляд за грунтом потішить господаря гарним врожаєм. Варто не забувати також про професійні засоби захисту від шкідників.