15.12.2025
$
42.19
49.47
Maumelle
0.6
°С
Сонячно

НАЙБІЛЬШІ ВТРАТИ В ОВОЧІВНИЦТВІ ЧЕРЕЗ НЕПРАВИЛЬНУ ОРГАНІЗАЦІЮ ЗБИРАННЯ ТА ДОРОБКИ

06.10.2024
22:41:37
Поділитись:

Капусту, моркву і буряки слід збирати за температури нижчої, ніж 12 градусів. А під час сушіння цих культур треба враховувати подачу повітря. Такі думки висловив Павло Булгаков міжнародний консультант з овочівництва, – інформує SUPERAGRONOM.

«Капусту, моркву і буряки слід збирати за температури нижчої, ніж 12 градусів. Ці овочі, зібрані за вищої температури не годяться для довгострокового зберігання, якої б гарної якості не були, каже він.

Щодо цибулі, то вона може мати зелене перо на початку жовтня і якщо проводити десикацію, продукція не буде довго зберігатися. За пізнього збирання фахівець радить сушити жовту цибулю у двох діапазонах – 28-33°C та 18-21°C. А от сушити при 22-27°C він не радить, бо такий температурний діапазон сприяє розвитку хвороб. 

Також під час сушіння треба враховувати подачу повітря.

 «За температури 28-33°C можна зекономити електроенергію, зменшивши подачу до менше, ніж 240 м3 повітря на тонну продукції. А при сушінні за температури 18-21°C краще не давати менше, ніж 240 м3 повітря на тонну продукції. А для сушіння білої цибулі ще вищі вимоги щодо тиску і подачі повітря, порадив експерт.

Крім того, за умови пізнього збирання цибулі сховище повинне мати додатковий обігрів на період сушіння.

Меланія НЕСМАЧНА, SuperAgronom.com

Останні новини

04.12.2025
20.05.54
БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ ТА ПАПСЬКИЙ НУНЦІЙ ЗУСТРІЛИСЯ З ПОСТРАЖДАЛИМИ ТЕРНОПОЛЯНАМИ І ПОМОЛИЛИСЯ ЗА ЗАГИБЛИХ
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук разом із Апостольським Нунці...
04.12.2025
19.56.41
В «АГРОЛЕНДІ» ТРИВАЄ ПЕРЕДСВЯТКОВИЙ ТИЖДЕНЬ
В «Агроленді», що у с. Великий Ходачків, 30 листопада 2025 року вже запалили новорічну я...
11.11.2025
12.52.16
ВИСТАВКА «ЗАМКИ ТЕРНОПІЛЛЯ»: ІСТОРІЯ СТАЄ ДОСТУПНОЮ ДЛЯ КОЖНОГО
У Збаразькому замку відбулася презентація унікального проєкту – «Інклюзивна мобільна вис...
11.11.2025
12.43.48
ВЕРЕРАНУ З ТЕРЕБОВЛІ ВРУЧИЛИ «ЗАЛІЗНИЙ ХРЕСТ»
Продовжуючи вшанування Героїв, яке триває після Дня Захисників і Захисниць України, свята Покрови Пр...
11.11.2025
12.30.51
ЗАВІТАЛИ ПАРТНЕРИ З УКУ
З черговим візитом до Козівської громади завітали партнери з Українського католицького університету....
11.11.2025
12.22.43
ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПРОЄКТ «ЗБАРАЖ ТА ОКОЛИЦІ: ВІРТУАЛЬНИЙ ТУР»
У залі Збаразької музичної школи разом з авторами та гостями відзначили завершення унікального проєк...
11.11.2025
12.13.29
МИКОЛА СІДЛЯР ОРИМАВ ПОДЯКУ
Селищний голова Гримайлова Микола Сідляр отримав подяку від командування 3-ї окремої штурмової брига...
11.11.2025
06.20.05
УКРАЇНСЬКА СОЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НАЙДЕШЕВШОЮ У СВІТІ ПОПРИ ПОДОРОЖЧАННЯ
Попри те, що українська соя продовжує додавати в ціні, вона все ж залишається найдешевшою у сві...
Всі новини