Український ринок харчового яйця має надлишкову кількість цього продукту. Зокрема, з липня виробництво курячого яйця збільшилось до близько 100 млн штук на місяць. Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» констатував начальник відділу продажів ТОВ «Інкуба» Євген Хайлов. Інформує AgroTimes.
«Перевиробництво харчового яйця відбулося через несплановане збільшення поголів’я курей-несучок птахогосподарствами після того, як попередні два роки на ринку спостерігався дефіцит харчового яйця, ‒ зазначив він. ‒ Спричинено його було тривалим скороченням поголів’я курей-несучок в Україні».
За словами Євгена Хайлова, раніше час від часу також траплялися подібні коливання на ринку, та птахівничим господарствам вдавалося швидко регулювати кількість продукції на ринку: наприклад, скорочувати поголів’я курей-несучок за перевиробництва.
«Однак зараз зробити це дуже важко, ‒ зауважив він. ‒ Господарствам яєчного напряму виробництва проблематично реалізувати живу птицю чи забити її, бо ринок насичений м’ясом птиці. Крім того, проблемою для господарств є тривалі вимкнення світла, бо вони ускладнюють забій птиці та зберігання м’яса».