На українському ринку продовжуються цінові коливання на плодоовочеву продукцію. Хоча збільшення пропозиції сприяє подальшому здешевленню деяких позицій, погодні умови та інші фактори призвели до зростання вартості іншої частини овочів і фруктів.Про це з посиланням на 24 канал інформує PROPOZITSIYA.COM.
В Україні продовжує дешевшати білокачанна капуста, яку можна придбати за 6–12 гривень за кілограм. Знову почали знижуватися ціни на картоплю (10–12 гривень за кілограм) та моркву (9–12 гривень за кілограм). Серед інших овочів подешевшала пекінська капуста (25–35 гривень за кілограм), а баклажан продавався дешевше, ніж тижнем раніше.
Своєю чергою, помітне зменшення пропозиції томатів дозволило продавцям підвищити відпускні ціни — зараз вони коливаються від 20 до 50 гривень за кілограм. Четвертий тиждень поспіль зростає вартість огірка (40–75 гривень за кілограм). Також подорожчав солодкий перець (55–70 гривень за кілограм) і кабачок. Зростання цін зафіксовано на броколі (45–60 гривень за кілограм) та часник (70–140 гривень за кілограм). Збільшився також діапазон цін на цвітну капусту (35–55 гривень за кілограм). Зелень, крім зеленої цибулі, теж стала дорожчою.
Щодо ситуації з цибулею, то тут ціни залишаються низькими через надлишок пропозиції на ринку та проблеми з якістю продукції. У супермаркетах кілограм цибулі коштує від 8,85 до 12,90 гривень залежно від торговельної мережі.
У фруктово-ягідному сегменті ціни зросли на кавун (8–15 гривень за кілограм) та диню (30–40 гривень за кілограм). Продовжує дорожчати чорниця, вартість якої сягає 220–400 гривень за кілограм. Нектарин теж подорожчав (80–110 гривень за кілограм).
Водночас ціни на малину трохи знизилися (200–400 гривень за кілограм), а вартість персика зменшилась (45–90 гривень за кілограм). Також здешевлення спостерігається на сливу та виноград завдяки активним продажам.