НА ТЕРНОПІЛЛІ ТЕМПИ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ ВИПЕРЕДЖАЮТЬ МИНУЛОРІЧНІ
НА ТЕРНОПІЛЛІ ТЕМПИ ВИРОБНИЦТВА ЦУКРУ ВИПЕРЕДЖАЮТЬ МИНУЛОРІЧНІ
17.10.2024
23:09:38
Поділитись:
На Тернопіллі в цьому сезоні заводи виготовили понад 109 тис. тонн цукру. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів. ІнформуєУКРІНФОРМ.
«У Тернопільській області цукрові заводи переробили понад 782 тис. т цукрових буряків та виготовили понад 109 тис. т цукру. У минулому році у цей час цукрові заводи виготовили практично 75,6 т цукру. Це можна пояснити тим, що цукровий сезон розпочався значно швидше, а також кращою якістю сировини», – розповів пан Стахів.
На сьогодні в області працюють чотири цукрові заводи – у Чорткові, Хоросткові, Козові та Збаражі. Понад 2 млн т цукрових буряків законтрактовано.
За словами Стахіва, це означає, що в області виготовлять майже 240 тис.тонн цукру.