НА ТЕРНОПІЛЛІ ПЛАНУЮТЬ ВИГОТОВИТИ ПОНАД 240 ТИСЯЧ ТОНН ЦУКРУ
НА ТЕРНОПІЛЛІ ПЛАНУЮТЬ ВИГОТОВИТИ ПОНАД 240 ТИСЯЧ ТОНН ЦУКРУ
12.09.2024
22:43:05
Поділитись:
У цій області Західної України розпочали сезон цукроваріння. Її аграрії цьогоріч збільшили площі посіву цукрових буряків в межах 1-1,5 тисячі гектарів й були сприятливі погодні умови, тому на Тернопіллі розраховують приблизно на 1,5 мільйона тонн коренеплодів для переробки. Про це під час брифінгу розповів директор обласного департаменту агропромислового розвитку ОВА Володимир Стахів.
За якістю сировини, то цукристість відповідає стандартам, тож плануємо зварити понад 240 тисяч тонн цукру, – прогнозує потенціал цьогорічного сезону цукроваріння в регіоні Володимир Стахів. – На Тернопіллі працює чотири цукрові заводи, ще два найближчим часом запустять свої виробничі лінії. Потреба в їхній продукції, враховуючи світовий ринок, зростає. Сподіватимемось, що проблем з реалізацією цього продукту не буде.