У селі Вілявче Львівської області успішно працює сімейне фермерське господарство Ореста та Юлії Дейнек «Галицька Сорока». Воно поєднує традиційне ягідництво, крафтове виробництво та агротуризм. Про це повідомляє пресслужба Департаменту АПР Львівської ОВА у Facebook.
Зазначається, що на площі понад 2 гектари подружжя вирощує малину, ожину та троянду (ружу) – культуру, яка має давні кулінарні традиції на Львівщині.
Вирощену продукцію на фермі перетворюють на натуральні смаколики: джеми, варення, ягідне вино та традиційну терту ружу – пелюстки перетерті з цукром. Продукція реалізується під торговою маркою «Галицька Сорока».
«Фермерство вже давно вийшло за межі лише вирощування врожаю – сучасне господарство створює додану вартість, зберігає традиції, розвиває туризм і формує впізнаваний бренд регіону. "Галицька Сорока" доводить, що навіть нестандартні рішення – як-от вирощування ружі – можуть стати основою успішного бізнесу», підтримка з обласного бюджету допомагає таким ініціативам масштабуватися і знаходити нові ринки», – підкреслила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Людмила Гончаренко.
Особливу увагу подружжя фермерів приділяє розвитку агротуризму. Відвідувачі можуть не лише побачити, як вирощуються ягоди та троянди, а й дізнатися більше про процес переробки, продегустувати продукцію, пройти екскурсію плантаціями та поспілкуватися з господарями.