На ринку моркви в Україні спостерігається тенденція до зниження цін. При цьому, за словами виробників, попит на моркву сьогодні залишається досить невисоким: гуртові компанії ведуть закупівлі в разі потреби, воліючи не закладати продукцію на тривале зберігання, що негативно позначається на загальному рівні цін. За даними EastFruit інформує Агробізнес Сьогодні.
Так, станом на 20 листопада українські виробники відвантажують моркву по 15-23 грн/кг ($0,36-0,56/кг), залежно від якості та обсягів партій овочів, що в середньому на 21% дешевше, ніж минулого тижня.
Основною причиною зниження цін на коренеплоди експерти проекту називають сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту на цю продукцію. Тому, прагнучи активізувати продаж, фермери змушені переглядати відпускні ціни на моркву у бік зниження.
Незважаючи на цінове зниження, наразі морква в Україні коштує в середньому у 2,4 рази дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. Таку різницю цін галузеві експерти пов'язують із досить різким зниженням урожайності цього коренеплоду через аномально посушливе літо.