23.11.2024
$
41.32
42.99
Dublin
7.2
°С
Суцільна хмарність

Кухарка із Тернопільщини отримала в Рівненському ЦПТО свідоцтво державного зразка

03.06.2021
10:51:20
Поділитись:

Одним із видів соціальних послуг служби зайнятості є організація роботи щодо можливості підтвердження громадянами професійної кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за робітничими професіями, що дає можливість отримати відповідний документ державного зразка.

Так, до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості звернулась Світлана Лисак, яка працювала в КНП «Міська комунальна лікарня № 3», мала досвід роботи на кухні, відмінні професійні навики, проте, документа про освіту, який би підтверджував кваліфікацію не було.

«Не було навчання у стінах Рівненського центру ПТО ДСЗ, не було практичних занять і виробничої практики... Жінка самостійно за місцем проживання опанувала мистецтво куховарити, тобто пройшла неформальне навчання.  Світлана Лисак має навички роботи кухарем і прагне готувати якісно, за усіма професійними критеріями», - пишуть про тернополянку на ФБ-сторінці ЦПТО.

Для підтвердження результатів неформального навчання фахівці МРЦЗ направили Світлану в Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, де першого дня вона у тестовому режимі здавала теорію, а на другий день на навчальній кухні-лабораторії готувала кваліфікаційні страви згідно з технологічною картою.

«Оцінювання страв претендентки – суп картопляний з крупою, пельмені м’ясні, рибні биточки із розсипним рисом, деруни, запіканка із сиру – проводили представники галузі, педагоги, старша майстриня Олена Хоміна. Заступниця директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко привітала Світлану Лисак і вручила їй свідоцтво державного зразка», – йдеться у повідомленні на ФБ-сторінці.

  • До наших послуг був комфортабельний гуртожиток. Сучасна кухня навчально-виробничого комплексу, обладнання, інвентар та інструменти, кваліфіковані викладачі сприяли тому, що іспити легко було здавати, – ділиться враженнями тернополянка.

Світлана успішно підтвердила свої кухарські вміння, показала відмінні знання теорії та практики, відтак у травні 2021 року отримала свідоцтво державного зразка про присвоєння їй робітничої кваліфікації за професією кухар 3-го розряду. Отож, відтепер у Тернопільській міській комунальній лікарні № 3 працює вже дипломована кухарка.

Останні новини

23.11.2024
15.42.49
ЗА ПОТОЧНИЙ РІК ЦІНА НА КУРЯЧІ ЯЙЦЯ ЗРОСЛА НА 58%
Середня вартість десятка курячих столових яєць на оптовому ринку у Львові сягнула 58,5 грн, що на 58...
22.11.2024
21.49.54
У ДЕРЖАВНОМУ АГРАРНОМУ РЕЄСТРІ З'ЯВИТЬСЯ СИСТЕМА ОПОВІЩЕННЯ ДЛЯ БДЖОЛЯРІВ
Законодавчо на державному рівні анонсовано врегулювання питання щодо запобігання загибелі бджіл від ...
22.11.2024
18.51.32
НА ТЕРНОПІЛЛІ З'ЯВИТЬСЯ ЗАВОД ХАРЧОВИХ НАПІВФАБРИКАТІВ
Завод із виробництва харчових продуктів на основі тіста планують побудувати на Тернопіллі до літа 20...
22.11.2024
14.55.33
ВИРОЩУВАТИ СОЮ БЕЗ ГМО АГРАРІЯМ ВИГІДНІШЕ, ПРОТЕ ПОПИТ НА КУЛЬТУРУ МОЖЕ БУТИ ОБМЕЖЕНИЙ
Експортні закупівельні ціни на сою падають в Україні третій тиждень поспіль. Це дозволяє опускати ці...
22.11.2024
14.21.19
ЄВРОПЕЙСЬКІ ІМПОРТЕРИ НАРАЗІ НЕ ПОСПІШАЮТЬ КУПУВАТИ УКРАЇНСЬКУ КУКУРУДЗУ
Попри нещодавнє зниження цін, українська кукурудза стикається з парадоксом: її конкурентоспроможніст...
22.11.2024
13.37.55
УКРАЇНСЬКИЙ ЦУКОР ЗА ЦІНОЮ І ЗА ОБСЯГАМИ РЕАЛІЗАЦІЇ МОЖЕ ВИЙТИ НА НОВІ ВИСОТИ
Як повідомляють аналітики «ПУСК», створеного в межах ВАР, на українському ринку цукру сп...
21.11.2024
23.38.52
ОГОЛОШЕНО ЗАКУПІВЛІ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ЗСУ НА ПЕРШЕ ПІВРІЧЧЯ 2025 РОКУ
Державний оператор тилу (ДОТ) оголосив закупівлі харчування для Збройних сил України на перше півріч...
21.11.2024
22.45.02
ЛЬВІВЩИНА ВИЗНАЧАЄ ПРІОРИТЕТОМ ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ
У Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицьког...
Всі новини