11.07.2025
$
41.82
48.98
Maumelle
28.3
°С
Невелика хмарність

Кухарка із Тернопільщини отримала в Рівненському ЦПТО свідоцтво державного зразка

03.06.2021
10:51:20
Поділитись:

Одним із видів соціальних послуг служби зайнятості є організація роботи щодо можливості підтвердження громадянами професійної кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за робітничими професіями, що дає можливість отримати відповідний документ державного зразка.

Так, до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості звернулась Світлана Лисак, яка працювала в КНП «Міська комунальна лікарня № 3», мала досвід роботи на кухні, відмінні професійні навики, проте, документа про освіту, який би підтверджував кваліфікацію не було.

«Не було навчання у стінах Рівненського центру ПТО ДСЗ, не було практичних занять і виробничої практики... Жінка самостійно за місцем проживання опанувала мистецтво куховарити, тобто пройшла неформальне навчання.  Світлана Лисак має навички роботи кухарем і прагне готувати якісно, за усіма професійними критеріями», - пишуть про тернополянку на ФБ-сторінці ЦПТО.

Для підтвердження результатів неформального навчання фахівці МРЦЗ направили Світлану в Рівненський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, де першого дня вона у тестовому режимі здавала теорію, а на другий день на навчальній кухні-лабораторії готувала кваліфікаційні страви згідно з технологічною картою.

«Оцінювання страв претендентки – суп картопляний з крупою, пельмені м’ясні, рибні биточки із розсипним рисом, деруни, запіканка із сиру – проводили представники галузі, педагоги, старша майстриня Олена Хоміна. Заступниця директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко привітала Світлану Лисак і вручила їй свідоцтво державного зразка», – йдеться у повідомленні на ФБ-сторінці.

  • До наших послуг був комфортабельний гуртожиток. Сучасна кухня навчально-виробничого комплексу, обладнання, інвентар та інструменти, кваліфіковані викладачі сприяли тому, що іспити легко було здавати, – ділиться враженнями тернополянка.

Світлана успішно підтвердила свої кухарські вміння, показала відмінні знання теорії та практики, відтак у травні 2021 року отримала свідоцтво державного зразка про присвоєння їй робітничої кваліфікації за професією кухар 3-го розряду. Отож, відтепер у Тернопільській міській комунальній лікарні № 3 працює вже дипломована кухарка.

Останні новини

10.07.2025
23.48.20
ВИПУСКНИКИ ЗАМІСТЬ ВАЛЬСУ ВИКОНАЛИ ГУЦУЛЬСЬКИЙ АРКАН
У Великому Глибочку, що в Білецькій громаді на Тернопіллі, в місцевій школі I-III ступенів завершенн...
10.07.2025
23.33.12
ЗУСТРІЛИСЯ З БАГАТОДІТНИМИ РОДИНАМИ
З нагоди Дня Батька у Козівській селищній раді відбулася зустріч з родинами, які у 2025 році отримал...
10.07.2025
23.17.42
У ЛАНІВЦЯХ ВІДКРИЛИ «СОЛЯНУ ВЕЖУ»
У Лановецькій громаді діє оздоровчо-туристичний простір «Соляна вежа», що не має аналогі...
10.07.2025
23.02.14
У НАРАЇВ ЗАВІТАЛИ ГОСТІ З КИЇНСЬКОЇ ГРОМАДИ
У рамках загальноукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч» Нараївська громада щиро приймала дел...
10.07.2025
22.52.15
ОТРИМАЙ ВАУЧЕР НА ОПЛАТУ НАВЧАННЯ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСЮ «МЕДСЕСТРИНСТВО»
З 1 вересня 2025 року стартує навчання за спеціальністю «Медсестринство» на базі Тернопі...
10.07.2025
17.28.40
НА ЗАКАРПАТТІ ФЕРМЕРКА УСПІШНО ПОЄДНУЄ ТЕПЛИЧНЕ І ҐРУНТОВЕ ОВОЧІВНИЦТВО
Розширення різноманіття культур – тренд, якого останнім часом дотримується багато фермерів, як...
10.07.2025
17.01.29
УРОЖАЙНІСТЬ ОЗИМОГО ЯЧМЕНЮ В ЗАХІДНИХ ОБЛАСТЯХ УКРАЇНИ ЦЬОГОРІЧ КОЛИВАЄТЬСЯ ВІД 5 ДО 7 Т/ГА
Три області на заході України долучилися до збиральної кампанії 2025, на Львівщині, Волині та Букови...
10.07.2025
16.44.49
МІЗУНСЬКА ФЕРМА ПЕРШОЮ НА ПРИКАРПАТТІ СЕРТИФІКУВАЛА ВИРОБНИЦТВО ОВЕЧОЇ БРИНДЗІ
Фермерське господарство «Дубовий кут» першим на Івано-Франківщині отримало сертифікат ге...
Всі новини