Квасоля є ключовим компонентом борщу та багатьох інших українських страв. Щоб мати достатню кількість цього продукту протягом року, важливо вчасно її висадити, – інформує NV LIFE.
Якщо ви обираєте висаджувати квасолю у відкритий ґрунт, враховуйте те, що урожай буде зібрано трохи пізніше. Навіть для такої культури, як квасоля, важливо дотримуватися деяких умов посіву та вибирати правильні терміни.
Кожен рік оптимальні періоди для посадки квасолі можуть відрізнятися, оскільки враховується період заморозків і потепління. Українські господарі починають садити цю культуру у квітні, але через невизначені погодні умови цей процес може тривати до травня. Найкращим підходом є врахування температури ґрунту: насіння проросте, якщо температура ґрунту перевищить 10 градусів. Посадка квасолі в холодний ґрунт може призвести до загнивання рослини ще на стадії набухання. Після посадки, квасоля вийде на перші сходи протягом тижня.
Ось найкращі дати для посадки квасолі у відкритий ґрунт:
Вдалі дати для посадки квасолі у теплицю:
Посадка квасолі відрізняється залежно від її сорту.
Якщо ви хвилюєтесь, що можуть повернутися нічні заморозки, то краще покрити посіви плівкою. Після посадки квасолю потрібно регулярно поливати, пропалювати від бур’янів, розпушувати ґрунт, підживлювати, підв'язувати пагони та прискорювати дозрівання бобів.
Полив квасолі проводять за потребою – раз на тиждень або навіть рідше. Найкраща вода для квасолі – дощова, але якщо такої немає, можна скористатися водопровідною водою, але перед поливом квасолі варто дати їй відстоятися хоча б добу.