30.07.2025
$
41.77
48.15
Maumelle
29.4
°С
Сонячно

ХЛІБ З ПОЖИВНІСТЮ М’ЯСА: ПЕКАРІ ЕКСПЕРИМЕНТУЮТЬ З ІННОВАЦІЙНИМ БОРОШНОМ

29.09.2024
22:05:19
Поділитись:

Американська компанія Equii оголосила про партнерство з французькою пекарнею Bridor для створення поживних хлібобулочних виробів, які мають у своєму профілі всі ті ж амінокислоти, що й справжнє м’ясо. Про це повідомляє newfood.ua.

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі дріжджів, яке Equii розробила за допомогою передових наукових досліджень та інновацій у бродінні. 

Bridor використовуватиме інноваційне борошно для виготовлення різноманітних хлібобулочних виробів, серед яких хліб для сендвічів, французькі багети, хлібні рулети, артізанські булочки та інші продукти. 

Їх можна буде скуштувати у ресторанах, пекарнях та навіть шкільних кафе по всій Північній Америці.

За словами Балджіта Гхотри, співзасновника Equii, це партнерство відкриває можливість поширити білкові продукти на основі дріжджів серед ширшої аудиторії, пропонуючи смачні та поживні альтернативи для професійних пекарів і ресторанів.

Equii вже відома своїми інноваціями у галузі борошняних виробів. Їхній флагманський продукт хліб, що містить 8 10 грамів білка на порцію та на 30% менше вуглеводів у порівнянні з традиційними продуктами. 

Нещодавно компанія розширила свій асортимент, представивши лінію пасти, яка також збагачена білками. Наприклад, рігатоні від Equii містять 26 грамів білка на порцію, а макарони з сиром 19 грамів.

Генеральний директор Bridor Ерік Жюйє де Сен-Лаже говорить, що це партнерство стало важливим кроком для компанії. На його погляд, дріжджові білки відкривають нові перспективи для харчової промисловості завдяки своїм поживним властивостям і можливістю стабільного виробництва.

Останні новини

29.07.2025
11.31.13
ПРОГРАМА ВСЕУКРАЇНСЬКОГО САМІТУ ВИРОБНИКІВ 2025
Всеукраїнський Саміт Виробників 2025, що відбудеться 14 серпня у Києві, збере тих, хто створює,...
28.07.2025
23.27.39
ОЧІКУЄТЬСЯ ЗНИЖЕННЯ ЦІН НА ОВОЧІ БОРЩОВОГО НАБОРУ ДО 30-40%
У серпні та вересні в Україні очікується зниження цін на овочі борщового на...
28.07.2025
17.27.20
ВИСОКІ ВРОЖАЙНОСТІ КУЛЬТУР У ПАП «АГРОІНВЕСТ» ЗАВДЯКИ СПІВПРАЦІ З ТОВ «САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН»
ПАП «АГРОІНВЕСТ», котре обробляє землі поблизу Козови, що на Тернопіллі, досягає високої...
28.07.2025
15.01.54
ЧЕРЕЗ ПОДОРОЖЧАННЯ ОЛІЇ ЦІНИ НА СОНЯШНИК ЗРОСТАЮТЬ
Упродовж минулого тижня ціни на соняшник продовжували зростати під впливом підвищення вартості олії,...
28.07.2025
14.44.54
НА ЧЕРКАЩИНІ КООПЕРАТИВАМ І СІМЕЙНИМ ФЕРМАМ ВИДІЛИЛИ 2 МЛН. ГРН
У Черкаській області працює програма підтримки кооперативів і сімейних фермерських господарств. У ме...
28.07.2025
14.18.23
ЦІНИ НА ЖИВЕЦЬ СВИНЕЙ ПРОДОВЖУЮТЬ РОСТИ
Наприкінці липня закупівельні ціни на живець свиней продовжили поступове підвищення. Про це за даним...
27.07.2025
22.11.32
КАВУНИ ТЕПЕР РОСТУТЬ І НА СУМЩИНІ, І НА ВОЛИНІ, І НАВІТЬ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ
Втрату Херсонщини, яка була основним регіоном вирощування кавунів, українські аграрії компенсували д...
27.07.2025
20.27.57
ЦІНИ НА ФУРАЖНУ ПШЕНИЦЮ ЗУПИНИЛИ ЗРОСТАННЯ
Зростання цін на фуражну пшеницю, яке тривало на ринку України зі старту жнив, різко зупинилось. Про...
Всі новини