14.12.2025
$
42.19
49.47
Maumelle
-1.7
°С
Сонячно

ХЛІБ З ПОЖИВНІСТЮ М’ЯСА: ПЕКАРІ ЕКСПЕРИМЕНТУЮТЬ З ІННОВАЦІЙНИМ БОРОШНОМ

29.09.2024
22:05:19
Поділитись:

Американська компанія Equii оголосила про партнерство з французькою пекарнею Bridor для створення поживних хлібобулочних виробів, які мають у своєму профілі всі ті ж амінокислоти, що й справжнє м’ясо. Про це повідомляє newfood.ua.

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі дріжджів, яке Equii розробила за допомогою передових наукових досліджень та інновацій у бродінні. 

Bridor використовуватиме інноваційне борошно для виготовлення різноманітних хлібобулочних виробів, серед яких хліб для сендвічів, французькі багети, хлібні рулети, артізанські булочки та інші продукти. 

Їх можна буде скуштувати у ресторанах, пекарнях та навіть шкільних кафе по всій Північній Америці.

За словами Балджіта Гхотри, співзасновника Equii, це партнерство відкриває можливість поширити білкові продукти на основі дріжджів серед ширшої аудиторії, пропонуючи смачні та поживні альтернативи для професійних пекарів і ресторанів.

Equii вже відома своїми інноваціями у галузі борошняних виробів. Їхній флагманський продукт хліб, що містить 8 10 грамів білка на порцію та на 30% менше вуглеводів у порівнянні з традиційними продуктами. 

Нещодавно компанія розширила свій асортимент, представивши лінію пасти, яка також збагачена білками. Наприклад, рігатоні від Equii містять 26 грамів білка на порцію, а макарони з сиром 19 грамів.

Генеральний директор Bridor Ерік Жюйє де Сен-Лаже говорить, що це партнерство стало важливим кроком для компанії. На його погляд, дріжджові білки відкривають нові перспективи для харчової промисловості завдяки своїм поживним властивостям і можливістю стабільного виробництва.

Останні новини

04.12.2025
20.05.54
БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ ТА ПАПСЬКИЙ НУНЦІЙ ЗУСТРІЛИСЯ З ПОСТРАЖДАЛИМИ ТЕРНОПОЛЯНАМИ І ПОМОЛИЛИСЯ ЗА ЗАГИБЛИХ
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук разом із Апостольським Нунці...
04.12.2025
19.56.41
В «АГРОЛЕНДІ» ТРИВАЄ ПЕРЕДСВЯТКОВИЙ ТИЖДЕНЬ
В «Агроленді», що у с. Великий Ходачків, 30 листопада 2025 року вже запалили новорічну я...
11.11.2025
12.52.16
ВИСТАВКА «ЗАМКИ ТЕРНОПІЛЛЯ»: ІСТОРІЯ СТАЄ ДОСТУПНОЮ ДЛЯ КОЖНОГО
У Збаразькому замку відбулася презентація унікального проєкту – «Інклюзивна мобільна вис...
11.11.2025
12.43.48
ВЕРЕРАНУ З ТЕРЕБОВЛІ ВРУЧИЛИ «ЗАЛІЗНИЙ ХРЕСТ»
Продовжуючи вшанування Героїв, яке триває після Дня Захисників і Захисниць України, свята Покрови Пр...
11.11.2025
12.30.51
ЗАВІТАЛИ ПАРТНЕРИ З УКУ
З черговим візитом до Козівської громади завітали партнери з Українського католицького університету....
11.11.2025
12.22.43
ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПРОЄКТ «ЗБАРАЖ ТА ОКОЛИЦІ: ВІРТУАЛЬНИЙ ТУР»
У залі Збаразької музичної школи разом з авторами та гостями відзначили завершення унікального проєк...
11.11.2025
12.13.29
МИКОЛА СІДЛЯР ОРИМАВ ПОДЯКУ
Селищний голова Гримайлова Микола Сідляр отримав подяку від командування 3-ї окремої штурмової брига...
11.11.2025
06.20.05
УКРАЇНСЬКА СОЯ ЗАЛИШАЄТЬСЯ НАЙДЕШЕВШОЮ У СВІТІ ПОПРИ ПОДОРОЖЧАННЯ
Попри те, що українська соя продовжує додавати в ціні, вона все ж залишається найдешевшою у сві...
Всі новини