27.10.2025
$
42.07
48.97
Maumelle
17.8
°С
Суцільна хмарність

ІСТОРІЯ УСПІХУ ІЗ С. КОТЮЖИНО НА ЗБАРАЖЧИНІ

01.10.2021
10:21:30
Поділитись:

Завдяки неформальному навчанню у Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗУ молода жителька с. Котюжино, що на Збаражчині, Айшат Шахілова реалізувала свою мрію – стала кухаркою місцевої школи.

 

  • Живе у нашому селі, недалеко від школи, дуже хороша молода жінка Айшат Шахілова, яка переїхала разом з родиною з Казахстану в Тернопільську область на Вишнівеччину, мама двох діток 3 і 8 років, – розповідає директорка ЗОШ І-ІІ ступеня с. Котюжино Лідія Воробець. – Знаю її особисто. Має професійно-технічну освіту, продавець продовольчих товарів за фахом. Вона дуже любить куховарити, цікавиться новими рецептами і експериментує з приготуванням різних смаколиків для родини та друзів. Привітна, сумлінна, старанна. Наша кухарка пішла в декретну відпустку, отож у школі знову з’явилася вакансія. Вирішила запропонувати її Айшат, але виявилося, що вона не має відповідного документа про кваліфікацію. Тому й звернулася у службу зайнятості, аби вирішити питання направлення односельчанки на підтвердження результатів неформального професійного навчання за професією кухар.

 

Можливість підтвердити свою кваліфікацію за два дні та отримати свідоцтво про підтвердження кваліфікації дуже зацікавила Айшат, адже це був ідеальний варіант, щоб отримати бажану роботу, та ще й у рідному селі.

 

Отримавши у районній філії ОЦЗ анкету самооцінювання, молода жінка вирішила зробити рішучий крок – здавати іспити для підтвердження кваліфікації.

 

  • Оцінювання знань відбувалося у Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗУ, – розповідає Айшат. – У ЦПТО працюють висококваліфіковані викладачі. Навчальна кухня оснащена сучасним технічним обладнанням, інструментами, пристроями. Створено хороші умови для професійної підготовки і проживання. Кваліфікаційна комісія уважно слідкувала за дотриманням технологічного процесу приготування страв. Звичайно, було неабияке хвилювання, інтенсивна підготовка, але я люблю готувати їжу, працювати з різними продуктами, отож, іспит на кухарські знання (тести) і вміння готувати згідно з рецептурами і технологічними картами (на навчальній кухні-лабораторії) здала на «відмінно».

 

Завдяки службі зайнятості жінка отримала свідоцтво державного зразка та улюблену роботу, а роботодавець – сумлінну і вправну працівницю.

 

  • Уже вдруге звертається Лідія Воробець до Збаразької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості за допомогою у вирішенні питання укомплектування робочого місця кухаря, – зазначає фахівець Збаразької райфілії ОЦЗ Світлана Пачковська. – До слова, попередня працівниця також отримала роботу після попереднього підтвердження результатів неформального професійного навчання за спрямуванням служби зайнятості. Ми раді, що у ЗОШ с. Котюжино тепер уже успішно працює кваліфікована кухарка, а ще добра, привітна, щира людина. Саме таких робітників чекають дитсадки та школи. Думаю, дітям обов’язково смакуватимуть її цікаві та корисні страви.

Останні новини

27.10.2025
20.56.22
В УКРАЇНІ ВІДНОВИЛОСЬ ЗМІЦНЕННЯ ЦІН НА РІПАК
Гривневі ціни на ріпак у звітний період досить активно зростали на тлі високого попиту з боку експор...
27.10.2025
20.43.16
HIMAGRO М – КОМПАНІЯ, ЩО ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮЄТЬСЯ ТА ПРОГРЕСУЄ
HIMAGRO M поєднує багаторічний досвід і сучасні підходи до агробізнесу. В арсеналі компанії – ...
27.10.2025
20.04.10
АГРОПРОДСЕРВІС ТА МОЛОКІЯ ЗБУДУЮТЬ ЗАВОД З ВИРОБНИЦТВА ТВЕРДИХ СИРІВ
Компанії з Тернопілля «Агропродсервіс» та «Молокія» разо...
25.10.2025
21.44.29
НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ ВІДНОВИЛИ ВИРОБНИЦТВО САЛАТІВ
Після вимушеного переїзду з окупованої Каховщини та зруйнованих господарств на Київщині ТОВ «Ф...
24.10.2025
21.42.46
А-ВІТАМІННИЙ ТА МІКРОМІНЕРАЛЬНИЙ ОБМІН В КУРЕЙ-НЕСУЧОК ПРОДУКТИВНОГО ПЕРІОДУ ЗА ВИКОРИСТАННЯ ПРЕПАРАТУ РОСТ
Період піку яйцекладки є фізіологічно найбільш напруженим етапом у житті курей-несучок, що характери...
24.10.2025
21.09.29
ПЕРСПЕКТИВИ ПЕРЕРОБКИ ОЛІЙНИХ КУЛЬТУР ТА ПРОГНОЗ КРАШ-МАРЖІ В СЕЗОНІ-2025/26 – СЕРЕД ГОЛОВНИХ ТЕМ НА FAT-AND-OIL INDUSTRY-2025
Уже менеше, аніж за тиждень, 30 жовтня, в Києві (готель InterContinental) відбудеться ХХIII Міжнарод...
24.10.2025
20.36.05
ЗАВОД КОБЗАРЕНКА – ЛІДЕР У СФЕРІ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА ТРАКТОРНИХ ПРИЧЕПІВ
Це відоме в Україні й далеко за її межами підприємство є лідером в сфері вітчизняного виробництва тр...
24.10.2025
19.54.29
ДІАГНОСТИКА СУБКЛІНІЧНОГО ЕНДОМЕТРИТУ У КОРІВ
Проведення систематичного ветеринарного контролю за станом органів відтворення корів у період між от...
Всі новини