Продукти, що можуть виконувати всі функції традиційних курячих яєць – використовуватись для смаження, випічки та приготування різних страв розробила німецька компанія Neggst. Інноваційні рослинні альтернативи яйцям не містять холестерину, але багаті на білок, клітковину, кальцій, залізо, цинк, магній і вітаміни B12 та D. Інформує AGRONEWS.
Одним із ключових продуктів є Poached Neggst – рослинна версія пашот яйця з рідким «жовтком», а також Sunny Side Up – альтернатива смаженому яйцю.
Продукти зберігають текстуру і смак, схожі на звичайні яйця, що робить їх ідеальними для класичних страв, таких як сніданки чи бутерброди, говорять у компанії.
Яйця не містять холестерину, багаті на білок, клітковину, кальцій, залізо, цинк, магній і вітаміни B12 та D. Це робить їх не лише корисними, а й придатними для людей з певними харчовими обмеженнями, акцентують розробники.
Окрім того, продукти Neggst допомагають зменшити використання ресурсів та негативний вплив на навколишнє середовище, що є важливим кроком у подоланні проблем інтенсивного виробництва яєць.