14.10.2025
$
41.61
48.13
Maumelle
18.3
°С
Ясно

«АГРО-, ГАСТРО- ЕТНОТУРИЗМ. ТЕРНОПІЛЬЩИНА – РЕПРЕЗЕНТУЄ»

12.05.2025
10:12:10
Поділитись:

Побачити, скуштувати та відчути найкраще, що має Тернопільщина: у Тернопільській областіофіційно стартував туристичний сезон. Акцент – на особливу візитівку Тернопілля: агро-, гастро-, етнотуризм. Офіційне відкриття, як інформує Департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації,  туристичного сезону на Тернопіллі також відбулося і в етнопарку «Агроленд».

Захід під назвою «Агро-, Гастро- Етнотуризм. Тернопільщина – репрезентує» став майданчиком для обміну кращими практиками організації відпочинкового агро-, етно-, гастротуризму, обговорення ініціатив та ідей щодо розвитку туристичної галузі у воєнний та післявоєнний періоди, презентацій кращих інноваційних практик розвитку туризму.

 

Він об’єднав територіальні громади області, представників музеїв, туристичного бізнесу, закладів освіти, які готують фахівців з туризму, а також делегації шести областей України – Хмельницької, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Закарпатської, Рівненської.

Оголосив про офіційне відкриття туристичного сезону 2025 «Агро-, Гастро-, Етнотуризм. Тернопільщина репрезентує» та привітав учасників зібрання перший заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

- Колись усі дороги вели до Риму, а сьогодні – на Тернопільщину, яка вражає колоритом, – підкреслив Степан Куйбіда. – Спілкування, обмін думками, ідеями створить можливості для напрацювання візії напрямків розвитку туристичного потенціалу регіону.

За словами першого заступника начальника ОВА, дуже важливо, щоб сьогодні кожен пам’ятав про ціну захисту територіальної цілісності нашої держави, внесок Збройних Сил України у перемогу над ворогом, а відтак закликав донатити та підтримувати оборонців.

Тернопільщина має потужний туристичний потенціал для розвитку внутрішнього туризму та підвищення якості національного туристичного продукту і його конкурентоспроможності задля залучення більшої кількості туристів:

-         історико-культурний: в області збереглося майже 4000 пам’яток історії, археології, містобудування та архітектури, три заповідники;

-         природно-рекреаційний: близько 200 тис. гектарів ландшафтних територій області (15% загальної площі), розміщених в межах 2 національних природніх парків, унікальні об’єкти спелеотуризму;

-         релігійний туризм, який об’єднують більше 10 паломницьких місць;

-         туристична інфраструктура, яку формують близько 130 закладів розміщення (готелів, мотелів, хостелів, баз відпочинку) і 40 садиб сільського зеленого туризму, 4 туристично-інформаційні центри.

Обмін цікавими практиками розвитку туристичної індустрії відбувся під час панельних дискусій. На одній із них спікери представили комплексний туристичний продукт Чортківської, Заліщицької, Великоберезовицької громад, а також проєкт «Рівненщина на смак». Директор державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани Ірина Мигович презентувала новий туристичний маршрут «Тернопільське Опілля».

Під час панельної дискусії «Крафт як частина туристичного продукту» спікери обговорили вплив гастрономії на якість туристичного продукту, ознайомилися з гастротрадицїями та гастротуризмом Волині, Івано-Франківщини, Тернопільщини.

Косметичну кухню Закарпаття представила Ірина Тарасевич, власниця виробництва косметики.

 

У рамках заходу працювали цікаві локації:

«Містечко крафту»;

«Містечко туристичних пропозицій»;

«Містечко майстрів».

Також було розгорнуто виставку автентичної «Борщівської народної вишивки», «Лемківської кривулі», які є елементами нематеріальної культурної спадщини.

Останні новини

14.10.2025
09.41.06
У МШАНЕЦЬКІЙ ШКОЛІ ВІДБУЛОСЯ ВІДКРИТТЯ ТА ОСВЯЧЕННЯ ПАМ’ЯТНОЇ ДОШКИ ВОЇНУ СЕРГІЮ БОЇВЦІ
У понеділок, 13 жовтня 2025 року, на подвір’ї Мшанецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступені...
13.10.2025
21.00.12
ОБГОВОРИЛИ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ СІЛЬГОСПВИРОБНИЦТВА НА ТЕРНОПІЛЛІ
Під головуванням директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної військової...
13.10.2025
20.32.26
СУТТЄВО ЗРОСЛИ ЦІНИ НА ТЕПЛИЧНІ ПОМІДОРИ
Представники українських тепличних комбінатів цього тижня отримали можливість розпочати підвищувати ...
13.10.2025
17.26.03
БОРЩІВНИК ПІД КОНТРОЛЕМ ГРОМАД ЛЬВІВЩИНИ
У Козівській та Східницькій громадах відбулися завершальні семінари в межах циклу зустрічей, організ...
13.10.2025
16.52.21
НА ВІТЧИЗНЯНОМУ ПЛОДООВОЧЕВОМУ РИНКУ – ЦІНОВІ КОЛИВАННЯ
На українському ринку продовжуються цінові коливання на плодоовочеву продукцію. Хоча збільшення проп...
13.10.2025
16.20.42
ЦІНИ НА КУКУРУДЗУ ЗНИЗИЛИСЬ, ПРОТЕ ТРЕЙДЕРИ ПРОПОНУЮТЬ ПРЕМІЇ ЗА ШВИДКУ ПОСТАВКУ
Станом на початок жовтня українські аграрії намолотили 2 млн т кукурудзи проти 7,7 мл...
12.10.2025
17.38.25
ПЕРЕРОБНИКИ ПІДВИЩУЮТЬ ЗАКУПІВЕЛЬНІ ЦІНИ НА РІПАК І СОНЯШНИК
Тривалі дощі в Україні знижують потенціал врожаю соняшнику та сої, змушуючи переробників активніше з...
12.10.2025
16.19.09
ТЕПЛИЦЯ З ВАЙ-ФАЄМ: ЯК ФЕРМЕР МАКСИМ НЕТУДИХАТА КЕРУЄ ВРОЖАЄМ ЗІ СМАРТФОНА
На Миколаївщині серед безкраїх, оброблених полів та охайних теплиць працює Максим Нетудихата –...
Всі новини